OM/ABOUT

Vi ser möjligheterna

Om oss


Best of Sri Lanka in Sweden grundades 2010 i Stockholm. VD:n och grundaren Leif I Ohlson såg, efter att ha spenderat lång tid på Sri Lanka, ett behov för landet att stärka sitt varumärke utåt. Huvudsyftet med Best of Sri Lanka var länge att uppmärksamma Sverige på de högkvalitativa varor och tjänster som kunde exporteras från Sri Lanka, med sidospåren att arrangera flera lankesiska matevent, konstutställningar och att tillsammans med Sri Lankas ambassad anordna mini-expos med fokus på lankesisk företagsamhet (2013 och 2015).


Eftersom världen och behoven har förändrats och utvecklats så har även Best of Sri Lanka in Sweden gjort det. Leif I Ohlson har tack vare sin tjänstgöring (2005-2006) på Sri Lanka och kontinuerliga besök sedan dess utvecklat ett starkt nätverk, såväl personligt som affärsmässigt, i landet. Största fokus nu är att förmedla kontakter mellan Sverige och Sri Lanka. Best of Sri Lanka in Sweden är det självklara valet för att utveckla sin verksamhet - med konferenser, inköpsresor och internationella möten. En annan del i verksamheten är IT Sri Lanka som introducerar samarbetspartners med hög kompetens, både teknisk och ekonomisk.


Under 2020 övergick de frågor som rörde IT inom Best of Sri Lanka och ITBPO Sri Lanka ihop under gemensamma företaget House of Sri Lanka AB. 


Varmt välkomna att kontakta oss för alla frågor om affärer på Sri Lanka, ett land vi värnar varmt om.

NYHETSBREV

Best of Sri Lanka skickar ut flera nyhetsbrev.  Leif Ohlson publicerar dessa om Sri Lanka med fokus på nyheter om handel, mat och turism.


Ett nyhetsbrev är för svenska prenumeranter (ca 2500 st) med info och nyheter om affärer, resa, mat och design.


Ett nyhetsbrev är för kontakterna på Sri Lanka med syfte att intressera lankesiska företag att göra affärer med nordiska marknaden.


Anmäl dig till nyhetsbrev

LEIF I OHLSON

Leif I Ohlson, född 1966 i Stockholm, har en lång bakgrund i internationell politik (i forna Jugoslavien, Haag och Sri Lanka) och även konst- och hotellbranschen. Han har ett brett nätverk av kontakter med politiker, journalister och affärsprofiler i Sverige och på Sri Lanka.

Leif arbetade i över 17 år i Försvarsmakten. Sedan 2014 har han på heltid fokuserat på att stärka Sri Lankas varumärke i Norden.


2005-2006, under inbördeskriget, arbetade Leif i Batticaloa på lankesiska östkusten (Head of District for Sri Lanka Monitoring Misson) och har sedan dess besökt landet ofta.


Sedan 2015 är Leif I Ohlson också Secretary General (generalsekreterare) för Sweden Sri Lanka Business Council (SSLBC) som är baserat i Stockholm. SSLBC har medlemmar i alla större regioner i Sverige, och från många branscher.


Leif arbetar även med att marknadsföra Sri Lanka som en destination för högkvalitativa IT-tjänster. Detta har varit framgångsrikt och ett antal nya arbetstillfällen har skapats tack vare detta arbete.

KORT OM SRI LANKA

Efter ett utdraget inbördeskrig (1983-2009) är Sri Lanka nu stabilt. Svenskarna börjar återupptäcka landet på flera områden, inte minst för de fantastiska stränderna. Det är alltid säsong på någon del av ön och surfare vallfärdas för de perfekta vågorna. Sri Lanka börjar även ta plats på den internationella marknaden med högklassiga produkter och tjänster, och ett frihandelsvtal som underlättar alla affärer. Asiens mittpunkt!


Språk: Singalesiska, tamil och engelska (som används i affärssammanhang)

Befolkning: Drygt 21,2 miljoner (2016), 75% Singaleser, 15 % Tamiler, 9% muslimer, 7% kristna

Statsskick: Republik

Tidszon: +3.5 h sommartid, +4,5 h vintertid

Yta: 65 000 km2

Valuta: Lankesisk rupee. Kredit- och betalkort accepteras generellt och tillgången på bankomater är mycket god.

BNP per capita: 3.835 USD (2016)

Viktigaste exportprodukter: Textilier, kläder, te, kryddor, gummi, bearbetade kokosnötsprodukter

Svensk varuexport: 425 miljoner SEK (2017)

Svensk varuimport: 433 miljoner SEK (2017)

Läskunnighet: 92%, högst i Asien

Visum: Behövs, söks via http://eta.gov.lk