KONFERENSER & MÖTEN

Mötesplats Sri Lanka

Mötesdestinationen Sri Lanka

Svenskarna har börjat återupptäcka Sri Lanka - landet som var den första charterdestinationen i Asien för vinterbleka nordbor. I takt med att Sri Lanka attraherar sol- och värmetörstande svenskar har landet också utvecklats som affärs- och konferensdestination..


Sri Lanka har en välutvecklad möteskultur och tar regelbundet emot grupper (i olika storlekar) från hela världen. Huvudstaden Colombo erbjuder sann storstadsatmosfär  blandat med kolonial arkitektur och ljumma vindar från Indiska Oceanen. Här erbjuds fantastiska stränder utan trängsel, och en konferensresa kan kombineras med bad och avslappning i villa eller resort - eller varför inte konferens på stranden? Sri Lanka är även en utmärkt destination att kombinera med andra länder, som Maldiverna, Indien eller Dubai/Doha.


Självklart inkluderar den lankesiska gästfriheten att ni under hela er konferensresa har en egen kontaktperson med er under hela vistelsen. Denne person  kommer att vara er till hands hela dagarna och kan sköta kommunikation och allt arbete runt om så att ni kan fokusera på er konferens och att njuta av Sri Lanka.


Handel

Sri Lanka har tack vare en relativt väl utbyggd infrastruktur, en marknadsanpassad ekonomi, god utbildningsnivå och ett fördelaktigt geografiskt läge visat sig vara ett intressant alternativ som erbjuder kostnad- och kvalitetsmässiga konkurrensfördelar. En växande ekonomi medför att medelklassen, ur ett konsumentperspektiv, är intressant för svenska bolag.Sri Lanka har eller är i förhandling om frihandelsavtal med bl.a. Indien, Kina, Pakistan och Singapore.


Stor kapacitet finns för handelsfartyg i varierande storlek, och hamnen i Colombo är en av de största i världen - både till storlek och aktivitet. 


Flera viktiga industri- och handelsnationer har investerat i Colombo och just nu byggs Port City som ytterligare ska förbättra stadens och landets placering som en viktig regional mötesplats. Med sitt läge är Sri Lanka mitt i korsvägen mellan Sydostasien och Mellanöstern. Här sker utveckling snabbt och Colombo är en bekväm och behaglig mötespunkt för att utföra affärer med till exempel Kina. I och med frihandelsavtalet kan det också vara en enklare väg in till den stora indiska marknaden.


Därför konferens utomlands?

Alla har vi olika inställningar till konferens - onödigt ont enligt vissa, en välbehövd paus från vardagsarbetet för andra. Men en sak kan nog alla hålla med om, och det är att det är trevligare att konferera i paradiset och få komma bort från vårens och höstens regn och blåst. Sri Lanka som land faller speciellt väl som mötesdestination, med sitt moderna samhälle och året runt-klimat. Alltid hög uppkoppling, alltid perfekt strandväder. Med ständigt nya anslutningar är det nu också enkelt och prisvärt att ta sig dit. Allt som allt kan Sri Lanka konkurrera med både svenska och internationella konferensalternativ - inte minst kostnadsmässigt.


Vill du veta mer om vad Sri Lanka kan erbjuda för mötes- och konferensgästen?


Skicka en mail till konferens@bestofsrilanka.se
MISSION


Best of Sri Lanka in Sweden verkar för att främja förhållandet mellan Sverige och Sri Lanka, i nära samarbete med Sweden Sri Lanka Business Council. Best of Sri Lanka säljer inga resor utan förmedlar kontakter till våra partners på plats. Vi tror på en hållbar utveckling.

KONTAKTA OSS

Bondegatan 17

116 23  STOCKHOLM

SWEDEN

(+46) 70-517 28 12

(+94) 770-71 66 52

LEIF I OHLSON


Leif I Ohlson är VD och grundare av Best of Sri Lanka in Sweden, IT/BPO Sri Lanka och är generalsekreterare för Sweden Sri Lanka Business Council. Han har en tjugo år lång bakgrund i olika befattningar i Försvarsmakten.

© Copyright. All Rights Reserved.