FAQ

Kan vi hjälpa er?

.

 

 

 

 

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

 

Q. Behöver jag visum för att besöka Sri Lanka?

 

Ja visum är obligatoriskt och du söker enklast via nedanstående länk. Det går fort och är enkelt. Sri Lankas ambassad i Sverige skall kontaktas om du vill stanna längre än 30 dagar.

 

Via ovanstående länk kan du söka;

 

  1. Turismvium
  2. Affärsvisum
  3. Gruppansökan.

 

Q. Vilken är tidszonen?

 

Sri Lanka har samma tidszon som Indien och är under svensk vintertid +4,5 h och svensk sommartid +3,5 h.

 

Q. Valuta och kreditkort.

 

De flesta internationella kreditkort fungerar på Sri Lanka. Det finns ett stort antal bankomater spridda över hela landet. Kontanter (Sri Lanka rupee) behövs för mindre inköp och dricks. Du kan växla i Sverige (beroende på tillgång) eller direkt vid ankomst till Colombo International Airport.

 

Q. Hur är klimatet och temperaturen?

Sri Lanka är en året runt-destination. Klimatet är tropiskt och uppdelat i torra och våta säsonger. Medeltemperatur är 28-32 grader Celsius men kan så klart skifta. De kallaste månaderna är december-januari och de varmaste är april-augusti. Eftersom Sri Lanka är en ö, finns en otroligt varierad natur. Med allt från stränder till höga berg påverkas temperaturen, monsunerna och luftfuktigheten av detta. Monsuner sker året om, och perioderna varierar för olika delar av landet. Se till innan ni åker att inte just den provinsen ni ska till har monsunperiod då.

 

Q. Några andra frågor?

 

Fyll i kontaktformuläret så återkommer vi snart!

 
 
 

MISSION

 

Best of Sri Lanka in Sweden verkar för att främja förhållandet mellan Sverige och Sri Lanka, i nära samarbete med Sweden Sri Lanka Business Council. Best of Sri Lanka säljer inga resor utan förmedlar kontakter till våra partners på plats. Vi tror på en hållbar utveckling.

KONTAKTA OSS

St Göransgatan 159

112 17 Stockholm

SWEDEN

(+46) 70-517 28 12

(+94) 770-71 66 52

LEIF I OHLSON

 

Leif I Ohlson är VD och grundare av Best of Sri Lanka in Sweden, IT/BPO Sri Lanka och är generalsekreterare för Sweden Sri Lanka Business Council. Han har en tjugo år lång bakgrund i olika befattningar i Försvarsmakten.

© Copyright. All Rights Reserved.